Dr. Stephen Leeb: Inom en nära framtid kommer det att krävas guld för att köpa en ännu mer värdefull metall, nämligen silver

http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2012/3/11_Dr._Stephen_Leeb.html
(Ett tips: Scrolla fram en knapp minut så slipper ni höra reklamen, som verkligen kan gå en på nerverna, om man lyssnar mycket på Eric Kings:s intervjuer.)

Lite noteringar ur intervjun:

Dr. Stephen Leeb: ”There is really only one currency in this world, that’s gold, period, it’s that simple.”

Med avseende på att kineserna i princip är helt beroende av olja ifrån mellanöstern som indirekt kontrolleras av USA samt förestående peak-oil, peak-coal samtidigt som kärnkraften fått alltmer dåligt renommé speciellt i Europa och Japan svarar Dr. Stephen Leeb”How are you going to run this world without solar energy? And how are you going to build-out massive amounts of solar energy, without silver? And everytime you look at chinese targets on solar, they seem to dubble. Yes, you are going to need the stockpiled silver, it’s that clear. You know ironically I think this makes gold even more attractive, because how are you going to buy the silver, unless you buy it with another precious metal like gold?, eventually. But yes, silver is more then precious it’s a critical vital metal. You can’t run the world without it, as the world stands today. The chinese get it.” . . . . . . . . .  “The Chinese are frantic about building out renewable energies.  Frantic, because they see the peak in oil.  Frantic, because they see next decade peak in coal. So what are you going to replace coal and other hydrocarbons with, if not wind and nuclear . . . . . . . you’re going to need all of the above in massive concentrations.”

(För er som inte är insatta i hur solceller konstrueras, så kan det upplysas att silver är en funktionskritisk del i solceller för att uppnå en effektiv energiutvinning.)

En bra beskrivning av Dr. Stephen Leeb:s karriär finns på målsidan för radiointervjun.

Intervjun spelades in den den 11 Mars 2012.

Lämna en kommentar?

0 Kommentarer.

Lämna en kommentar